Які 5 помилок можуть зіпсувати пельмені: їх припускають багато господинь
Навіть домашні пельмені можна сміливо відносити до досить простих страв, оскільки методика приготування є доступною та загальновідомою.
Однак саме через це у процесі роботи зі стравою можуть виникати складнощі.
Які помилки псують пельмені?
Варіння свіжої заготівлі
Деякі господині люблять готувати щойно приготовані пельмені, оскільки вони виходять ніжнішими та смачнішими. Але саме з цієї причини може виникнути неприємна ситуація з “начинкою, що втекла”.
Тому все-таки краще варити заморожений напівфабрикат, або поставити їх на годинку хоча б до морозилки.
Розморожування пельменів або тривале очікування перед варінням
Пачку пельменів таки варто тримати в морозильній камері до того моменту, коли ви вирішите приступити до безпосереднього приготування.
Якщо напівфабрикат розморозиться, то страва може злипнутись.
Правильна температура води
Не всі господині стежать за тим, в яку воду відправляють пельмені варитися, що є серйозною помилкою.
Тому варто запам’ятати одне просте правило: якщо ви не хочете, щоб пельмені злипалися, вам варто їх відправляти в заздалегідь підсолену киплячу воду.
Дисбаланс води та кількості напівфабрикатів
Пельмені повинні варитись у достатньому обсязі води, оскільки вони можуть злипнутися. Тому не варто намагатися зварити велику кількість пельменів в невеликій каструлі.
Температура сковороди в процесі смаження
Деякі господині вважають за краще смажити пельмені, але і тут можуть виникати складнощі. Готувати напівфабрикат потрібно добре прогрітій сковороді.
Якщо цього не зробити, то оболонка пельменів прилипне до поверхні сковороди.