Складові:
· Молоко 50 г
· Вершкове масло 65 г
· Білки 3 шт.
· Жовтки 5 шт.
· Цукор 140 г
· Борошно 65 г
· Крохмаль 10 г
· Розпушувач
· Ванільний екстракт 1 ч. л.
Молоко та вершкове масло розігріваю, щоб масло розтануло.
В окремій ємності до щільних піків збиваю білки з половиною від необхідної кількості цукру.
Жовтки збиваю з рештою цукру до посвітління та збільшення в об’ємі.
До жовтків додаю половину білкової маси та акуратно перемішую лопаткою. Просіюю до маси борошно, крохмаль та розпушувач. Добре перемішую.
Невелику частину маси додаю до молока з маслом і перемішую, потім переливаю отримане до основної маси і знову перемішую.
Додаю білкову масу, що залишилася, і перемішую. Переливаю тісто на лист, застелений папером для випічки, і розрівнюю. Випікаю 10-15 хвилин при 200°C.
Викладаю готовий бісквіт на рівну поверхню та знімаю пергамент. Обрізаю підсохлі краї, перевертаю і знімаю скоринку.
Начинка:
· Вершковий сир 200 г
· Вершки 30% і вище 140 г
· Цукрова пудра 40 г
· Ванільний екстракт за смаком
· Будь-який джем 2–3 ст. л.
Готую крем. До вершкового сиру додаю ванільний екстракт, жирні вершки та цукрову пудру. Збиваю спочатку на низькій швидкості міксера, щоб крем не розлітався. Чим довше збивати, тим щільнішим буде крем.
Джем (у мене чорничний) розподіляю по всій поверхні бісквіту. Зверху викладаю крем та рівномірно розподіляю.
Згортаю бісквіт у рулет, загортаю в пергамент і кладу в холодильник на 2-3 години.
Змащую готовий рулет залишками крему і прикрашаю пелюстками мигдалю.
Фото: ілюстративне.