Кожен господар має свій метод обробки врожаю задля його збереження, але ми розповімо про максимально ефективний.
Найголовніша порада – не спізнюватися зі збором урожаю. Як тільки стрілка випросталася і оболонка на ній луснула, саме час перевіряти готовність до збору врожаю.
З готовністю часнику до збору все просто!
Якщо кожен зубчик має власну тверду оболонку, а зовнішні лусочки тонкі і сухі, то культура повністю дозріла.
Викопувати часник потрібно в суху та сонячну погоду. Після цього на дві години його потрібно залишити на сонці, щоб він підсох. Перо обрізати не варто, краще залишити на кілька тижнів.
Далі плоди слід замочити у розчині кухонної солі. На літр теплої води слід взяти лише одну столову ложку продукту. У рідині часник має перебувати приблизно 40 хвилин. Це знезаразить овоч від мікробів і грибків.
Можна замість солі замочити часник у розчині «Фітоспорину».
Після такого способу обробки сушити часник потрібно лише у підвішеному вигляді.
Фото: pixabay.