Якщо таким способом обробити часник після збору урожаю, то перезимує, не гниючи, кожен зубчик 

 

Кожен господар має свій метод обробки врожаю задля його збереження, але ми розповімо про максимально ефективний.

Найголовніша порада – не спізнюватися зі збором урожаю. Як тільки стрілка випросталася і оболонка на ній луснула, саме час перевіряти готовність до збору врожаю.

З готовністю часнику до збору все просто!

Якщо кожен зубчик має власну тверду оболонку, а зовнішні лусочки тонкі і сухі, то культура повністю дозріла.

Викопувати часник потрібно в суху та сонячну погоду. Після цього на дві години його потрібно залишити на сонці, щоб він підсох. Перо обрізати не варто, краще залишити на кілька тижнів.

Далі плоди слід замочити у розчині кухонної солі. На літр теплої води слід взяти лише одну столову ложку продукту. У рідині часник має перебувати приблизно 40 хвилин. Це знезаразить овоч від мікробів і грибків.

Можна замість солі замочити часник у розчині «Фітоспорину».

Після такого способу обробки сушити часник потрібно лише у підвішеному вигляді.

Фото: pixabay.