За цим рецептом чебуреки готувала ще моя бабуся. Скажу чесно, кращого я не бачила: з інгредієнтів потрібно лише борошно, вода та сіль!

За цим рецептом чебуреки готувала ще моя бабуся. Скажу чесно, кращого я не бачила: з інгредієнтів потрібно лише борошно, вода та сіль!

Важко знайти того, хто не любить чебуреки. Готуйте та смакуйте на здоров’я!

Для тіста знадобляться:

700 грамів борошна;

чайна ложка солі;

350 мл води.

Для начинки:

370 грамів шпинату;

пучок кропу;

пучок петрушки;

пучок зеленої цибулі;

мелена паприка;

чорний перець;

2 цибулини;

сіль;

200 грамів сиру.

Готуємо так:

Розчиняємо сіль у воді, порціями додаємо борошно та вимішуємо еластичне тісто, яке не буде липнути до рук. Залишаємо під плівкою відпочити на 20-30 хвилин.

Промиваємо зелень, подрібнюємо і змішуємо. Сир натираємо на дрібній тертці, додаємо до зелені, перемішуємо. Цибулю ріжемо та обсмажуємо на розігрітій олії до золотавого кольору. Додаємо до начинки разом з меленою паприкою, чорним перцем та сіллю.

Припиляємо стіл борошном, тісто розділяємо на 14 рівних частин, кожну катаємо в кульку, накриваємо плівкою, щоб не обвітрилося.

Качалкою розкачуємо тонкий корж, викладаємо начинку та формуємо чебуреки-коржики. Смажимо на сковорідці з олією до золотавої скоринки та утворення апетитних пухирців.

За цим рецептом виходить дуже смачна варіація на чебуреки з корисною начинкою, яку можна змінювати за власним смаком. Окремої уваги заслуговує тісто – воно дуже повітряне, пузирчасте і взагалі не відрізняється від справжнього тіста на чебуреки.

Смачного, друзі!

Фото з вільних джерел