За цим рецептом чебуреки готувала ще моя бабуся. Скажу чесно, кращого я не бачила: з інгредієнтів потрібно лише борошно, вода та сіль!
Важко знайти того, хто не любить чебуреки. Готуйте та смакуйте на здоров’я!
Для тіста знадобляться:
700 грамів борошна;
чайна ложка солі;
350 мл води.
Для начинки:
370 грамів шпинату;
пучок кропу;
пучок петрушки;
пучок зеленої цибулі;
мелена паприка;
чорний перець;
2 цибулини;
сіль;
200 грамів сиру.
Готуємо так:
Розчиняємо сіль у воді, порціями додаємо борошно та вимішуємо еластичне тісто, яке не буде липнути до рук. Залишаємо під плівкою відпочити на 20-30 хвилин.
Промиваємо зелень, подрібнюємо і змішуємо. Сир натираємо на дрібній тертці, додаємо до зелені, перемішуємо. Цибулю ріжемо та обсмажуємо на розігрітій олії до золотавого кольору. Додаємо до начинки разом з меленою паприкою, чорним перцем та сіллю.
Припиляємо стіл борошном, тісто розділяємо на 14 рівних частин, кожну катаємо в кульку, накриваємо плівкою, щоб не обвітрилося.
Качалкою розкачуємо тонкий корж, викладаємо начинку та формуємо чебуреки-коржики. Смажимо на сковорідці з олією до золотавої скоринки та утворення апетитних пухирців.
За цим рецептом виходить дуже смачна варіація на чебуреки з корисною начинкою, яку можна змінювати за власним смаком. Окремої уваги заслуговує тісто – воно дуже повітряне, пузирчасте і взагалі не відрізняється від справжнього тіста на чебуреки.
Смачного, друзі!
Фото з вільних джерел