За цим рецептом печінку готувала ще моя бабуся: тане в роті, і зовсім не гірчить.
Від такої печінки не відмовиться ніхто.
Яловича печінка — неймовірно корисний продукт. Багато хто не любить яловичу печінку, вважаючи, що вона завжди виходить жорсткою. Щоб цей продукт вийшов дуже смачним і ніжним, його слід готувати особливим чином, використовуючи в рецепті секретний інгредієнт.
Всього один продукт, який є на кожній кухні, допоможе вам полюбити яловичу печінку.
Для приготування найніжнішої печінки знадобиться:
печінка — 500-600 гр;
сода харчова — 2 ст. л;
цибуля ріпчаста — 1 головка;
сіль, перець за смаком;
борошно — 2 ст. л;
масло для смаження.
Готуємо так:
Очистить печінку від плівок і наріжте на шматочки товщиною 1 см.
Перекладіть печінку в миску, додайте соду і добре перемішайте.
Через 20-30 хвилин добре промийте печінку під проточною водою. Додайте до печінки сіль і перець за смаком, борошно і добре перемішайте. Обсмажуйте шматочки печінки на розпеченій сковороді з двох сторін до рум’яної скоринки (приблизно по 3 хвилини з кожного боку).
Подавайте печінку з обсмаженою цибулею. Сода в цьому рецепті допоможе прибрати сторонні запахи і неприємні присмаки. Крім того, додавання соди зробить печінку неймовірно м’якою, вона буде буквально танути в роті.
Фото ілюстративне