Рецепти
За цим рецептом печінку готувала ще моя бабуся: тане в роті, і зовсім не гірчить

За цим рецептом печінку готувала ще моя бабуся: тане в роті, і зовсім не гірчить.

Від такої печінки не відмовиться ніхто.

Яловича печінка — неймовірно корисний продукт. Багато хто не любить яловичу печінку, вважаючи, що вона завжди виходить жорсткою. Щоб цей продукт вийшов дуже смачним і ніжним, його слід готувати особливим чином, використовуючи в рецепті секретний інгредієнт.

Всього один продукт, який є на кожній кухні, допоможе вам полюбити яловичу печінку.

Для приготування найніжнішої печінки знадобиться:

печінка — 500-600 гр;

сода харчова — 2 ст. л;

цибуля ріпчаста — 1 головка;

сіль, перець за смаком;

борошно — 2 ст. л;

масло для смаження.

Готуємо так:

Очистить печінку від плівок і наріжте на шматочки товщиною 1 см.

Перекладіть печінку в миску, додайте соду і добре перемішайте.

Через 20-30 хвилин добре промийте печінку під проточною водою. Додайте до печінки сіль і перець за смаком, борошно і добре перемішайте. Обсмажуйте шматочки печінки на розпеченій сковороді з двох сторін до рум’яної скоринки (приблизно по 3 хвилини з кожного боку).

Подавайте печінку з обсмаженою цибулею. Сода в цьому рецепті допоможе прибрати сторонні запахи і неприємні присмаки. Крім того, додавання соди зробить печінку неймовірно м’якою, вона буде буквально танути в роті.

Фото ілюстративне

You cannot copy content of this page