Запечена курка з кунжутом, броколі та лимоном: я впевнена, такої страви ви, та ваші рідні, ще не куштували. Зберігайте рецепт та смакуйте на здоров’я!

Запечена курка з кунжутом, броколі та лимоном: я впевнена, такої страви ви, та ваші рідні, ще не куштували. Зберігайте рецепт та смакуйте на здоров’я!

Куряче м’ясо є незамінним в тижневому меню більшості сімей. Якщо у вас закінчилися ідеї і ви не знаєте, як приготувати курку, пропонуємо вам смачний рецепт, який допоможе вам вийти з рутини.

Вам знадобиться:

4 курячих стегна, розрізати навпіл

Сік одного лимона, а інший лимон розрізати на 8 великих частин

200 г броколі, приготованої на пару

4 зубчики часнику, нарізати тонкими пластинками

Шматочок свіжого імбиру розміром з великий палець, натертого на тертці

3 столові ложки соєвого соусу

1 столова ложка меду

1 столова ложка насіння кунжуту

1 чайна ложка кунжутної олії

Готуємо так:

Розігрійте духовку до 200 градусів Цельсія.

Покладіть курку та часточки лимона в пательню, приправте сіллю та перцем і залиште в духовці на 30 хвилин, поки курка не підрум’яниться.

Через 25 хвилин закип’ятіть трохи води в каструлі, додайте суцвіття броколі, накрийте кришкою і готуйте на пару протягом трьох хвилин, поки воно не стане темно-зеленими і злегка м’якими, потім злийте воду.

Покладіть суцвіття броколі на пательню до курки, посипте м’ясо часником, потім збризніть лимонним соком, соєвим соусом і медом. Посипте насінням кунжуту.

Поставте в духовку та залиште ще на 15 хвилин, поки м’ясо добре не підрум’яниться, а соус на сковороді не стане липким.

Посипте кунжутом і подавайте з рисом.

Смачного, друзі!

Фото взяте з вільних джерел