Запечена курка з кунжутом, броколі та лимоном: я впевнена, такої страви ви, та ваші рідні, ще не куштували. Зберігайте рецепт та смакуйте на здоров’я!
Куряче м’ясо є незамінним в тижневому меню більшості сімей. Якщо у вас закінчилися ідеї і ви не знаєте, як приготувати курку, пропонуємо вам смачний рецепт, який допоможе вам вийти з рутини.
Вам знадобиться:
4 курячих стегна, розрізати навпіл
Сік одного лимона, а інший лимон розрізати на 8 великих частин
200 г броколі, приготованої на пару
4 зубчики часнику, нарізати тонкими пластинками
Шматочок свіжого імбиру розміром з великий палець, натертого на тертці
3 столові ложки соєвого соусу
1 столова ложка меду
1 столова ложка насіння кунжуту
1 чайна ложка кунжутної олії
Готуємо так:
Розігрійте духовку до 200 градусів Цельсія.
Покладіть курку та часточки лимона в пательню, приправте сіллю та перцем і залиште в духовці на 30 хвилин, поки курка не підрум’яниться.
Через 25 хвилин закип’ятіть трохи води в каструлі, додайте суцвіття броколі, накрийте кришкою і готуйте на пару протягом трьох хвилин, поки воно не стане темно-зеленими і злегка м’якими, потім злийте воду.
Покладіть суцвіття броколі на пательню до курки, посипте м’ясо часником, потім збризніть лимонним соком, соєвим соусом і медом. Посипте насінням кунжуту.
Поставте в духовку та залиште ще на 15 хвилин, поки м’ясо добре не підрум’яниться, а соус на сковороді не стане липким.
Посипте кунжутом і подавайте з рисом.
Смачного, друзі!
Фото взяте з вільних джерел