Запечені в духовці баклажани з сиром і часником – це просто, швидко і дуже смачно, аромат стоїть на всю кухню.
Інгредієнти:
- баклажани – 2 шт.
- сир – 100 г
- часник – 1 зуб. або до смаку
- сметана або майонез – 2 ст. л.
- сіль, перець, ароматні трави та зелень
Процес приготування:
Баклажани беріть великі та ріжте скибочками, але не зовсім тонкими слайсами. Солимо їх та залишаємо на 10 хвилин.
Сир беріть до смаку і натираємо на великій тертці. Змішуємо сметану або майонез із тертим часником, спеціями, сіллю до смаку, ароматними травами.
Баклажани промиваємо чистою водою, промокуємо паперовими рушниками, щоб забрати зайву вологу.
Викладаємо баклажани на деко, змащене олією. Змащуємо соусом із часником. Посипаємо їх сиром. Запікаємо 10 – 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Для подачі ви можете скрутити рулетиками і викласти красиво на блюдо.
Щоб така закуска вийшла ще оригінальнішою, я іноді на змащені соусом баклажани кладу заздалегідь обсмажені скибочки печериць, а потім сир – це дуже смачно.
Як варіант – м’ясний фарш, скибочки шинки, грудинка, відварене куряче м’ясо і т.д. Баклажани хороші тим, що вони мають нейтральний смак і тому вони поєднуються з великою кількістю продуктів.
Фото ілюстративне, з вільних джерел.