Без рубрики
Жоден гість не пішов, не попросивши цей рецепт

Довелось якось мені з донькою бути присутніми на одному майстер-класі, присвяченому його величності фуршету))) Безліч різноманітних закусок, міні-салатиків, нарізок, бутербродів і профітролей із заморськими і не тільки смаколиками продегустували ми і забрали в свої скарбнички …

Але нічого так не вразило нас своїм відмінним смаком і простотою, як звичайний, — ой, незвичайний (!) — оселедцевий тортик з простих магазинних вафельних коржів, який нам продемонструвала шеф-кухар одного з ресторанів міста. З тих пір ми вічні і вдячні шанувальники цього чудового закусочного тортика, яким прикрашаємо наші святкові столи. Ще жоден гість не втік від нас, не попросивши цей рецепт)))

Складові:

Корж (вафельний, 6-7 штук, 100 г) — 1 пач.

Оселедець (солений, філе, 200 г) — 1 шт

Печериці — 300 г

Цибуля ріпчаста (дві шт.) — 200 г

Морква — 300 г

Майонез (бажано домашній) — 200 г

Сир твердий (будь-який, але можна ще додати 30 г пармезану) -100 г

Зелень (будь-яка улюблена) — 1 пуч.

Ось наші нехитрі інгредієнти.

Насамперед філе оселедця і одну цибулину подрібнюємо в блендері (можна, якщо добре постаратися, і в ручну).

Потім подрібнюємо в блендері обсмажені з цибулею гриби, а потім і відварену моркву.

Сир можна натерти на середній тертці.

Тепер збираємо наш торт.

На перший вафельний корж викладаємо половину оселедцево-цибулевої маси. Зверху покриваємо його майонезом і накриваємо другим коржем.

На другий корж накладаємо подрібнені обсмажені гриби з цибулею (також половину), теж покриваємо майонезом (майонез ми робимо вдома самі) і накриваємо наступним коржем.

На третій корж йде морква (половина її), так само покрита майонезом.

Повторюємо ці шари ще раз. Верхній морквяний шар, змащений майонезом, щедро посипаємо сиром, а потім прикрашаємо зеленню:

Ось такий чудовий закусочний оселедцевий тортик у нас вийшов!)

Даємо настоятися протягом не менше 1-3 годин, можна і на ніч, в холодильнику.

Чим довше торт простоїть в холодильнику — в розумних межах, звичайно, тим краще буде різатися.

Нарізаний на невеликі шматочки, цей оселедцевий тортик прикрасить будь-який стіл, а своїм цікавим нетривіальним смаком він цілком може замінити традиційну «шубу» і, скромно сподіваюся, вам обов’язково сподобається!

Джерело

facebook