Осінь – час коли пора подбати про заготівлю продуктів на зиму. Та й погода сприяє тому, щоб господарювати на кухні. Літня спека позаду, тому можна без жодного дискомфорту братися за закрутки. Це стосується й сала.
Рекомендуємо вам простий рецепт приготування смачного сала, яке підійде як закуска до будь-якого застілля.
Для засолювання сальця нам знадобляться:
Сало свиняче – 2,5 кг;
Кріп свіжий – 3 гілочки;
Перець духмяний у вигляді горошку – 10 штук;
1 головка свіжого часнику;
Перець червоний – 1,5 чайні ложки;
Сіль кухонна – 6 столових ложок;
Вода фільтрована – 2 літри;
Перець чорний – 1,5 чайні ложки;
Лавровий лист – 1 штука.
Спершу треба підготувати спеції для сала. Для цього промити гілочки кропу, висушити та дрібно нарізати їх. Часник очистити та нарізати невеликими шматочками.
Розділити сіль на дві рівні частини та відкласти чайну ложку меленого перцю. Покласти кріп та часник у глибоку тарілку і додати до них усі види меленого перцю та сіль. Добре розмішати.
Нарізати сало тонкими смужками, що мають ширину трохи більше 3 см. Шарами розкласти сало у велику ємність. Кожен шар добре змастити підготовленими спеціями.
Потім розпочати приготування розсолу. У каструлю налити воду, покласти туди лавровий листок, горошки перцю, перець, що залишився, мелений і сіль.
Розмішати та поставити закипати.
Потім розсіл залишити до повного остигання. Після цього залити ним сало. Ємність із салом закрити щільно і помістити в холодильник на сім днів.
Також можна залишити його засолюватись у прохолодному місці, захищеному від світла. Після закінчення цього терміну вийде смачне сало, яке можна одразу подавати на стіл.
Це був простий рецепт апетитного домашнього сала, яке стане смачною закускою до будь-якого столу та порадує гостей.
Фото: колаж.
09/20/2022