Без рубрики
Та сама страва, яка прокладе шлях до серця

Класичне м’ясо по-французьки залишає позаду багато страв зі свинини, які можна приготувати в духовці. Воно й зрозуміло, адже під тягучим запеченою шаром сиру немає нічого зайвого. І все ж іноді може здатися, що чогось не вистачає …

Редакція «З Смаком» ризикнула довести рецепт м’яса по-французьки до ідеалу, і тепер вам залишилося тільки оцінити цей шедевр. М’ясо під шубою, на відміну від свого прототипу, не вимагає гарніру. У деяких ресторанах подібні страви називають сковородою: клієнтові просто виносять запечене з овочами м’ясо під сиром в тому посуді, в якій його готували.

складові
Свинина 1 кг

Лук 3 шт.

Помідор 3 шт.

Картопля 4 шт.

Часник 4 зуб.

Твердий сир 250 г

Зелень за смаком

Сіль за смаком

Зелень за смаком

приготування

Підготуємо інгредієнти, не змішуючи їх. Наріжте м’ясо великими шматками, посоліть і поперчіть його. Натріть картоплю і сир на крупній тертці, цибулю наріжте кільцями, а помідори — полукольцамі.Смажьте деко олією, викладіть на нього шарами м’ясо, цибулю, терту картоплю. Тепер змастіть помідори майонезом і викладіть їх поверх картоплі.

Надішліть в духовку на 40 хвилин при 200 градусах.Не вимикайте духовку. Дістаньте деко, видавіть поверх м’яса з овочами часник і рясно посипте його сиром. Надішліть в духовку ще на 5 хвилин. Найпрекрасніше в цьому рецепті те, що він не класичний, а тому підійде будь-яке м’ясо. Тільки пам’ятайте, що яловичину спочатку потрібно добре замаринувати.

Рекомендуємо готувати і подавати порційно, наприклад, в горщиках або керамічних формах невеликих розмірів. Як вам наша «гаряча сковорода»? Поділіться з нами враженнями, можливо, ваш варіант приготування доведе рецепт до нового рівня.

facebook