Як в найлегший спосіб очистити гриби, які ви щойно принесли з лісу, від черв’яків, що так псують своїм виглядом апетит. Все, що вам потрібно, це популярний продукт з вашої кухні

Як в найлегший спосіб очистити гриби, які ви щойно принесли з лісу, від черв’яків, що так псують своїм виглядом апетит. Все, що вам потрібно, це популярний продукт з вашої кухні

Як очистити гриби від червів? Цим способом користувалися ще наші бабусі. Спробуйте і ви.

Основу осінньої кухні складають апетитні гриби. З цих лісових скарбів можна приготувати багато смачних страв. Вони чудово смакують як у тушкованому та сушеному варіантах, так і заготовлені на зиму. Однак часто буває так, що після повернення з лісу в боровиках чи інших грибах, які ми збираємо, повно черв’яків. На щастя, є домашній засіб, яким ми можемо швидко позбутися непроханих гостей.

Перш ніж приступити до приготування грибів у будь-якому вигляді, їх необхідно попередньо оглянути і почистити, наприклад, щіткою. Часто ми знаходимо в них не тільки залишки землі або листя, але і черв’яків. Така знахідка може повністю позбавити нас апетиту.

Щоб швидко впоратися з цією проблемою, в цьому випадку варто вдатися до звичайної кухонної солі. Досить три столові ложки цього продукту залити літром холодної води, а потім кинути туди всі гриби приблизно на дві хвилини. Перед цим їх потрібно нарізати на більш дрібні шматочки. Згодом вийміть усі гриби з каструлі та уважно подивіться ще раз, щоб переконатися, що метод спрацював добре.

Кулінарні поради: як використовувати гриби на кухні?

Осінні дні – справжня насолода для всіх любителів грибів. Ці сезонні дари природи радують своїм незвичайним смаком і ароматом. Вони чудово підходять як інгредієнт для приготування супів і соусів. Ви також можете використовувати їх як начинку для вареників, пиріжків або млинців. Також гриби є ідеальним доповненням до яєчні та пасти. Завдяки їм кожна страва перетвориться на справжнє свято.

Діліться в коментарях цікавими рецептами!

Фото ілюстративне спеціально для hot-news