Коли я дізналась, що брат прийшов до батьків і попросився жити – ледь не впала. І де людина совість свою загубила? Після всього, що накоїв, через що ми пройшли з його милості, от так просто повернутись і сказати: «Я у вас трошки поживу»

– Тридцять першого ввечері мама раптом дзвонить і заявляє – Таня, ми не приїдемо. Святкуйте без нас! – розповідає сорокарічна знайома. – Я говорю – мама, що ж сталося? Адже ми вже все запланували. Чоловік за машиною пішов, за вами хоче їхати, онуки чекають! Вона каже, нехай він приїжджає, я салатів наготувала, вам передам, так подарунки дітям теж забере. Але тільки нехай не дивується – у нас Олег.

Олег – молодший брат Тетяни, не спілкувався ні з ким із сім’ї останні років шість, обірвав всі контакти, і де він і що з ним, рідним не було відомо. Але, якщо чесно, ніхто цього особливо і не з’ясовував, оскільки вчинив Олег з батьками не найкращим чином, і ім’я його в будинку взагалі не вимовлялося.

– Уявляєш? Я мало не впала. Кажу – як Олег? Він до вас прийшов, чи що? Ось так запросто, після всього, що було? Один? А де його пара? Так, мама каже, повернувся один, мало не плаче, вибачте, мовляв, не розумного, винен перед вами, дайте хоч кілька тижнів пожити, зароблю, зніму кімнату, з’їду. Ні сім’ї, ні роботи, ні грошей, ні житла, з собою тільки рюкзачок з шкарпетками і паспорт. Звалився на як сніг улітку.

Сім років тому Олег одружився на дуже молодій, дуже красивій, але при цьому вельми примхливій ​​дівчині. Молоді зняли квартиру, в якій жили кілька місяців після весілля, а потім, як сором’язливо пояснив Олег батькам, «перестали входити по грошах».

– Так це й не дивно! – розповідає Тетяна. – Там у дівчинки такі запити були, що не всякому олігархові під силу. З роботи звільнилася тут же, як тільки заміж вийшла, а гроші витрачала – тільки так! Манікюр, салони, обновки. На весілля їм надарували досить пристойну суму, думали, на півквартири вистачить, але яке там! Все розлетілося вмить! Через два місяці прийшли з валізами до наших батьків в тоді ще трикімнатну квартиру. Не пустити? Ну а як не пустити, у Олега в тій квартирі була частка, адже колись ми приватизували її “на всіх”.

Молоді оселилися з батьками Олега, і ці кілька місяців спільного проживання для всіх стали випробуванням.

Як і слід було очікувати, свекруха і невістка категорично не зійшлися характерами. Це при тому, що, за твердженням Тетяни, мама у неї – людина золота, адекватна і все розуміє. Проте, молода невістка зуміла дістати свекрів так, що вони не знали вже, що робити.

– Це небесне створення виробляло просто немислиму кількість бардаку! – зітхала Тетяна. – Причому, прибирати за собою не думала. Не знаю, чому, і хто це робив раніше у неї в будинку, може, матір? Сім’я там цілком нормальна!

Перший час свекруха мовчки прибирала за невісткою мокрі рушники, немиті тарілки і предмети гігієни з місць спільного користування, потім стала вказувати на недоліки і просити навести порядок. Марно. Одного разу зчинилась буря. Свекрусі викликали швидку, і коли повернувся з роботи свекор вказав синові на двері.

Йти молодим на той момент було абсолютно нікуди, але батько ні на що не подивився, буквально виселив обох в ніч.

Олег подав на поділ квартири. В результаті більшу хорошу троячку в обжитому районі продали, батьки взяли собі однокімнатну, правда, теж дуже пристойну. Хоча в порівнянні з минулою трикімнатною це було не те. Син гроші за свою частку забрав і зник з радарів.

– Вся ця історія, чесно кажучи, батьків сильно підкосила! – розповідає Тетяна. – Ну ще б пак, була зразкова сім’я, улюблений син, гордість, відмінник, і тут – суди з батьками, розділ квартири, ти ба! Всі так чи інакше були в курсі, батьки ж квартиру розміняли. Загалом, сьорбнули повною ложкою.

І ось тепер син заявився до батьків в одних штанах і без копійки.

– Батько з ним не розмовляє! – розповідає Тетяна. – На наступний ранок після свята зібрався і поїхав на дачу. Повернуся через тиждень, каже, щоб цього красеня тут не було! Ми батька до себе звали, але він зараз такий. Краще не чіпати. Мати плаче – куди ж, мовляв, Олег піде, у нього зараз зовсім нічого, весь нездоровий, геть зліг. Але батько і чути нічого не хоче. Нехай, каже, йде, я його знати не хочу, сина у мене немає!

От тепер подруга за маму переймається, та ж усією душею і за сином і за чоловіком. Себе не шкодує і що робити геть не знає. Обере одного – втратить іншого.

Передрук без гіперпосилання на hot-news.com.ua – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page