Колись за цим рецептом пекла паску бабуся, згодом – моя мама, а від минулого року за цю справу взялась і я. Все дуже легко, а смачно не те слово!
Вам знадобиться:
1,5 склянки молока
6 яєць
300 г м’якого маргарину
2 склянки цукру
50 г пресованих дріжджів
3/4 чайної ложечки солі
150 г родзинок
ванілін
Для глазурі:
2 білки
1 склянка цукру
Приготування
Столову ложку цукру і дріжджі розчинити в теплому молоці. Залишити в теплі до підняття “шубки”. Додати 1/3 від всієї порції борошна. Добре розмішати. (НЕ круговими рухами!) Це опара. Ставимо її в тепло до збільшення обсягу вдвічі.
Потім додаємо в опару сіль, жовтки, перетерті з цукром, ваніліном і маргарином. Додаємо збиті в піну білки та борошно, що залишилося. Тісто має бути не густим, навіть трохи в’язким, але добре вимішати. Ставимо тісто в тепло.
Після збільшення його обсягу вдвічі додамо родзинки. Після цього дати тісту трохи підійти.
Форми наповнимо на 1/2 і залишаємо тісто в формах.
Ставимо випікати в не дуже гарячу духовку, близько 170 градусів. Готові паски покриваємо глазур’ю (білки збити з цукром).
Фото ілюстративне