Ніколи не думала, що така краса і смакота готується так легко: Тепер майже кожні вихідні ласуємо “ресторанною” їжею, як каже моя молодша дочка. Ділюсь рецептом!
Шоколадний фондан
Вам знадобиться:
70 грамів темного шоколаду або молочного.
70 грамів вершкового масла.
1 яйце + 1 жовток.
25 грамів цукру.
20 гр борошна.
Готуємо так:
Заздалегідь розігрійте духовку до 190 градусів.
Шоколад з вершковим маслом розтопіть на водяній бані
В іншій посудині збийте яйце і жовток із цукром.
Влийте розтоплений шоколад до яєчної суміші і добре перемішайте, потім просійте борошно і знову перемішайте. Повинна вийти тягуча консистенція.
Форми для випічки змастіть вершковим маслом і злегка присипте борошном або какао, розподіліть тісто по формах приблизно на 2/3 і поставте до духовки на 7-8 хвилин при 190 градусах.
Акуратно переверніть формочку з фонданом на тарілку і подавайте з морозивом.
Зверніть увагу: фондан повинен піднятися, схопитися по краях, а серединка повинна “колихатися”. Відкривайте духовку і перевіряйте на готовність саме так. Час випікання залежить від діаметра формочки. Що більша форма, то довший час випікання.
Смачного, друзі!
Фото взяте з вільних джерел