Кума любить щось смачне і дуже легке в приготуванні подавати гостям. Знаєте, аби не зійшло сім потів перед каструлею, а був час і губи намалювати, і з гостями побалакати. Дала мені рецепт цього салату і каже, що він дуже популярний в світі і має назву «Німецький картопляний салат».
Вона додавала в нього червону цибулю, але це краще для вигляду, ніж для смаку. Я даю так, як вона готувала, але ви можете й на свій смак робити.
Інгредієнти:
• картопля відварена – 3 шт
• мариновані огірки – 4 шт
• цибуля червона – 1 шт
• лимонний сік – 1 ст. л.
• цукор – 1 ч. л.
• сіль – 0,5 ч. л.
• майонез – 2-3 ст. л.
• кріп, петрушка
Приготування:
1. Цибулю поріжте тонкими кружальцями і змішайти з лимонним соком, сіллю та цукром. Можна використати й оцет замість лимонного соку – так ви пом’якшуєте смак цибулі. В такій суміші цибулю слід залишити на 10-15 хвилин.
2. Картоплю відварити в мундирі! Саме це й дає такий особливий смак салату. З вареною картоплею буде не та структура картоплі і сам смак. Очищаєте та ріжете на кубики
3. Ріжете на кубики мариновані огірки.
4. Дрібно нарізаєте петрушку і кріп.
5. Все змішуєте та заправляєте майонезом.
Смачного!
Фото ілюстративне pixabay